Menu
    

Το QR CODE του asteras-varis.gr

Ο Α.Ο. ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ απέκτησε το δικό του QR Code για το site του

Τα QR Codes χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά, και κάνουν την εμφάνισή τους στην καθημερινότητά μας. Τα QR codes είναι ας πούμε σαν τα barcode. Επειδή είναι διδιάστατα(2d) αποθηκεύουν εκατοντάδες φορές περισσότερες πληροφορίες από απλά barcodes. 

Ας δούμε λοιπόν τι είναι τα QR Codes και πώς ο οποιοσδήποτε κάτοχος smartphone μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Μια πολύ απλή χρήση του QR code είναι να αποθηκεύσουμε σε αυτό όχι ένα κατεβατό από πληροφορίες αλλά πχ ένα URL. Μια διεύθυνση ενός ή περισσοτέρων ιστοσελίδων στο internet. Σκεφθείτε ένα άρθρο σε κανονικό(χάρτινο) περιοδικό. Μας λέει για διάφορες δυνατότητες ενός προγράμματος και στο τέλος έχει μια τεράστια διεύθυνση όπου θα το βρούμε στο internet. Αν αντί για κείμενο διεύθυνσης είχε μια εικόνα QR τι θα γινόταν;
Θα σας πω τι θα γινόταν. Θα στρέφατε το κινητό σας προς το QR Code και θα μεταβαίνατε με το smartphone σας στην διεύθυνση αυτή. Τόσο απλό!

Οι δυνατότητες των QR Codes είναι απεριόριστες και προσωπικά, πιστεύω ότι στο μέλλον θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Θα σκανάρετε ένα QR Code για να συγκρίνετε τιμές προϊόντων, για να μαθαίνετε πληροφορίες για ένα πίνακα σε ένα μουσείο, να κατεβάζετε μουσική… να εμφανίζεται ένα ολόγραμμα.

Μπορεί να αναγνωσθεί απο το κινητό ή το tablet χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσει κάνεις στο κινητό ή το tablet του ανάλογα αν είναι Android , iPhone ή Windows Phone.

 

 

 

επιστροφή στην κορυφή